Natrag
Featured Show
Autentična talijanska priprema tjestenine
Naučite kako napraviti svježu tjesteninu od nule koristeći tradicionalne talijanske tehnike. Savladajte tri klasična umaka i usavršite tehniku motanja u ovoj praktičnoj radionici.
25 studenoga, 2025
3 sata
- - 15 prosinca, 2025
- - 15 siječnja, 2026
- - 17 veljače, 2026
12 people max
Cijena po osobi: €45
Samo 12 mjesta ostalo!
Opis eventa
Zakoračite u srce Italije bez napuštanja kuhinje. U ovoj impresivnoj, praktičnoj radionici naučit ćete kako izraditi svježu tjesteninu od nule koristeći provjerene talijanske tehnike koje se prenose generacijama.
Bez obzira jeste li potpuni početnik ili kuhar koji želi napredovati, ova radionica će vas voditi kroz svaki korak – od miješanja i mijesenja savršenog tijesta, do valjanja, oblikovanja i rezanja na klasične vrste tjestenine poput tagliatelle i raviola.
Također ćete savladati tri osnovna umaka koji čine temelj talijanske kuhinje:
Pomodoro: svijetao, sporo kuhan umak od rajčice
Burro e Salvia: nježan umak od maslaca i kadulje
Pesto Genovese: živahan pesto od bosiljka napravljen na tradicionalan način
Naš kuhar podijelit će savjete o odabiru najboljih sastojaka, čuvanju svježe tjestenine i kombiniranju umaka poput pravog Talijana.
Što ćete naučiti:
- Kako napraviti i oblikovati tijesto za svježu tjesteninu
- Osnove talijanskih umaka
- Pravilne tehnike miješanja i valjanja
- Kako koristiti tradicionalne alate poput valjka za tjesteninu ili chitarre
- Trikovi za lijep plating i posluživanje tjestenine
Uključuje:
- Svi sastojci i alati
- Knjižica s receptima za ponijeti kući
- Uparivanje vina i lagani degustacijski meni
Okus prošlih trenutaka:
Lokacija
Polidor Camping Resort
Često postavljana pitanja
Sve što trebate znati o svom sljedećem kulinarskom iskustvu s nama
Trebam li ikakvo kulinarsko iskustvo da bih se pridružio/la?
Nije potrebno iskustvo! Ova radionica je pogodna i za početnike i za strastvene kuhare.
Mogu li djeca sudjelovati?
Nije potrebno iskustvo! Ova radionica je pogodna i za početnike i za strastvene kuhare.
Što trebam ponijeti sa sobom?
Nije potrebno iskustvo! Ova radionica je pogodna i za početnike i za strastvene kuhare.
Hoću li moći ponijeti kući ono što napravim?
Nije potrebno iskustvo! Ova radionica je pogodna i za početnike i za strastvene kuhare.
Je li radionica prikladna za vegetarijance?
Nije potrebno iskustvo! Ova radionica je pogodna i za početnike i za strastvene kuhare.
Održava li se radionica na engleskom jeziku?
Nije potrebno iskustvo! Ova radionica je pogodna i za početnike i za strastvene kuhare.
Stvarne priče, svježa iskustva
„Nikad nisam mislio da izrada tjestenine od nule može biti ovako zabavna! Kuhar je bio nevjerojatno strpljiv, a cijelo iskustvo se činilo kao da ste preneseni u malu kuhinju u Toskani. Već sam dvaput napravio umake kod kuće!“
— Mario K., Rijeka
